Elbuco deelnemer bij FIAR

Elbuco heeft zich aangesloten bij Stichting FIAR CE, een brancheorganisatie voor producenten/importeurs van audio, imaging en tv. Daarbij informeert FIAR deelnemers over actuele en relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, markttrends en producentenverantwoordelijkheid. Eén van de redenen waarom Elbuco zich bij de FIAR heeft aangesloten. Naast trends en ontwikkelingen is de circulaire economie een belangrijke pijler voor Elbuco. Een thema dat ook bij FIAR hoog op de agenda staat. Elbuco ziet zichzelf namelijk als een schakel in de keten die de levensduur van producten verlengt doordat producten altijd na de gebruiksperiode bij Elbuco terugkomen. Die producten worden na een grondige revisie opnieuw ingezet of grondstoffen worden heringezet en op een juiste manier verwerkt. Samenwerking binnen de branche is belangrijk bij de voortdurende inzet voor het verlengen van de levensduur van producten. Op de website van FIAR staat een mooi interview met Elbuco.