Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat schreeuwen we niet van de daken, dat doen we gewoon. Zo maken wij ons sterk voor een circulaire keten en hebben we ons verbonden aan de landelijke Schuldeiserscoalitie.

Circulair Ondernemen

Het high service leaseconcept van Elbuco draagt bij aan de circulaire economie. De goederen die bij Elbuco geleaset worden, komen na verloop van tijd weer terug in het centrale magazijn. Elbuco fungeert zo als verzamelplaats en geeft gebruikte goederen een nieuw leven door refurbishing, waarbij het hele product een nieuw leven krijgt. Elbuco zoekt naar andere partijen om gezamenlijk de keten circulair te maken door onderdelen van het product in een andere vorm te hergebruiken. Zo kunnen onderdelen van een gebruikte wasmachine bijvoorbeeld worden hergebruikt in een stoel of een raamkozijn.

SCHULDEISERSCOALITIE

Elbuco is partner van de landelijke schuldeiserscoalitie. In deze coalitie nemen schuldeisers (zoals partijen in de telecom, verzekeraars en energieleveranciers) hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen met betalingsproblemen zo goed mogelijk te helpen. Daarvoor is een ethisch manifest samengesteld met tien regels. Het gaat dan onder meer om een begripvolle benadering, duidelijke informatie en een eerlijke behandeling. Deze regels moeten ervoor zorgen dat klanten er financieel weer bovenop komen en nieuwe financiƫle problemen uitblijven.

Wecycle

Elbuco werkt samen met Wecycle. Dit betekent dat wij afgedankte elektrische apparaten afgeven en optimaal laten recyclen tot nieuwe grondstoffen. Schadelijke stoffen komen hierdoor niet in het milieu terecht. Elbuco is ook Premium Pick-up Partner van Wecycle. Dit betekent dat wij niet alleen oude grote elektrische apparaten, zoals wasmachines en koelkasten, maar ook afgedankte kleinere apparaten, zoals mobiele telefoons of strijkijzers, meenemen bij onze eindklanten vandaan. Zo zorgen we samen met onze eindklant voor meer recycling en dragen we bij aan de circulaire economie.

Verantwoord Leasen

Bij private lease horen andere rechten en plichten dan bij kopen. Om private lease van retailgoederen voor iedereen betrouwbaar, eerlijk en inzichtelijk te houden is de gedragscode Private Lease Retailgoederen opgesteld. Samen met andere aanbieders hebben wij regels opgesteld waaraan wij ons moeten houden. De regels hebben als doel om de eindgebruiker de juiste pre-contractuele informatie te geven om een goede keuze te maken. Daarnaast willen we voorkomen dat eindgebruikers onverhoopt in financiele problemen raken door de maandelijkse verplichting die zij aangaan bij een lease-overeenkomst. Tot slot wordt toezicht gehouden op de spelers die zich aan hebben gesloten bij Vertrouwd Leasen. Alles met als doel om de eindgebruiker een eerlijk en betrouwbaar aanbod te kunnen doen.