Unilever koopt abonnementdienst voor scheermesjes

Unilever heeft de Amerikaanse Dollar Shave Club overgenomen. Een disruptive onlinebedrijf uit Californië dat in YouTubefilmpjes adverteert met ‘Our blades are f***ing great!’ en de concurrentie aangaat met de gevestigde orde. Dollar Shave Club verkoopt online-abonnementen voor 1, 6 of 9 dollar per maand. Consumenten krijgen maandelijks of tweemaandelijks een scheermes thuisgestuurd.Volgens ingewijden legde Unilever daar 1 miljard dollar voor op tafel. De Dollar Shave Club biedt Amerikanen een abonnement voor scheermesjes. Het jonge bedrijf is momenteel aanwezig in drie landen: Verenigde Staten, Canada en Australië. De Dollar Shave Club heeft in zijn vijfjarige bestaan in totaal 160 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. De startup werd in november gewaardeerd op 539 miljoen dollar, iets meer dan de helft van wat Unilever voor de Dollar Shave Club zou hebben betaald.