Elbuco levert bijdrage aan Actieplan Consumentenkeuzes van MinFin

Elbuco was woensdag 22 juni 2022 aanwezig bij de jaarlijkse bijeenkomst van het platform Wijzer in geldzaken van het Ministerie van Financiën. Aanleiding van de bijeenkomst was het Actieplan Consumentenkeuzes waarin ongeveer vijftig financiële organisaties, kennisinstellingen en consumentenorganisaties interventies ontwikkelen die financieel gezond gedrag van consumenten bevorderen. Binnen het Actieplan Consumentenkeuzes is in samenspraak met de deelnemers gekozen om op vijf financiële thema’s te focussen. De thema’s zijn Beleggen, Sparen en Besparen, Financiële Redzaamheid, Financiële Verduurzaming en Lenen. Binnen het thema Lenen is Elbuco een van de organisaties die een bijdrage levert aan het Actieplan.

Wij nemen het initiatief, samen met andere soortgelijke aanbieders, om pro-actief een goede gedragscode te ontwikkelen voor het leasen of huren van retailgoederen. De gedragscode zorgt ervoor dat de consument een bewuste en duurzame keuze kan maken. Het actieplan werd door minister Kaag overhandigd aan Koningin Máxima, in haar rol als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken.