Leasen populair onder studenten

Leasen is groeiend, daarmee ook de bezitloze economie. Vooral onder twintigers, studenten in het bijzonder, leasen steeds meer en nemen ook steeds meer abonnementen, zoals Netflix en Spotify. SmartStudentDeals wordt als een van de labels genoemd die zich specifiek op deze doelgroep richten. Uit interviews blijkt dan ook dat studenten vooral leasen en abonnementen nemen om het gemak, maar ook om financiƫle redenen. Volgens de ING hebben jongeren vaak ook nog weinig kapitaal achter de hand. Het flexibele contract valt vooral in de smaak, ook al zijn ze uiteindelijk duurder uit dan bij aanschaf van hetzelfde product. De groei is vooral te zien bij bepaalde producten. Zo doen wasmachines het goed, maar zijn bijvoorbeeld koffieabonnementen nog niet zo in trek bij studenten. Dit komt doordat studenten onderscheid maken in primaire- en luxegoederen. Het artikel uit de Volkskrant is hier verder te lezen voor meer informatie.