Nederlander vindt snelheid belangrijker dan duurzaamheid bij bezorging

Onlangs is er door Elbuco een onderzoek onder 1.080 consumenten uitgevoerd waarin is onderzocht hoe belangrijk de Nederlanders snelheid en duurzaamheid vinden bij de bezorging van hun bestelling. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders snelheid boven duurzaamheid verkiest. Daarnaast zijn de Nederlanders niet bereid om meer te betalen voor een duurzamere levering. Wat opvalt is dat de jongere generatie voornamelijk snelheid belangrijker vindt dan duurzaamheid, dit terwijl zij de generatie zijn die minder vlees eten en veel belang hecht aan de herkomst van de producten. De provincie waar men wel meer waarde hecht aan duurzaamheid dan snelheid is Noord-Holland. Dit onderzoek is bij verschillende vakmedia gepubliceerd zoals retailtrends en Emerce. Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen.